Rólam

gyergyoi-szilvitality-rolam-pilates-joga

Gyergyói Szilvia vagyok

Köszöntelek oldalamon!

Gyergyói Szilvia vagyok, NMPT Instruktor, Pilates és Jóga oktató valamint Fitness Instruktor

Már gyermekkoromtól kezdve „lételemem” volt a mozgás; sportoltam, tornáztam míg végül rátaláltam arra a mozgásformára, mely mellett végleg elköteleztem magam; ez pedig a táncművészet volt. Sok-sok évnyi tanulás alatt a mozgáson keresztül megismerhettem a saját testem működését is mely rávilágított arra, hogy mennyi ízületi deformálódással, porc,- és szalagproblémával jár álmom megvalósítása. Sokáig kerestem azt a fajta izomfejlesztő, de ízületkímélő, egészséges, mégis hatékonyan erősítő módszert, mellyel kezelni tudnám a már meglévő problémákat. Így találtam rá a pilates és jóga mozgásformára, melynek kiemelkedően hatékony feladataiba és szemléletébe azonnal beleszerettem. Saját bőrömön tapasztalhattam meg, amint az évek óta tartó fájdalmak egyre jobban javulnak és gyógyulnak.

Örömmel tölt el, hogy az első lépést megtetted az egészséges mozgás irányába és ezen, vagy hasonló oldalakon keresel megoldást mozgásigényed gerinc,- és ízületbarát kielégítésére.

Egészséges és tudatos mozgás

“…mozgás adja a természetes energiát, amely egyaránt gyógyítja a testet és lelket – az izmok játékánál semmi sem segíti jobban a szellemi fejlődést…” /A.J.Christian/

 

A weboldalamon megismerkedhetsz a pilates mozgásforma eredetével és „névadójával”, nagyon röviden azzal a jógairányzattal, mellyel találkozhatsz óráimon. 

Megtudhatod, hogy mi az az NMPT módszer, és miben rejlik gerincprevenciós hatása. Olvashatsz véleményeket, tapasztalatokat, megosztok olyan hiteles videókat, bejegyzéseket másoktól is, amelyek segíthetnek abban, hogy lásd merre indulj el. 

Nyilvánosan megosztott videóimban találsz különböző gyakorlatsorokat, melyek segítségével betekintést nyerhetsz abba, hogy milyen típusú órákat tartok, milyen jellegű mozgást képviselek.

Szeretettel ajánlom egyéb videóimat is, amelyeknek célja különböző egészségmegőrző feladatok ismertetése, bemutatása. Ezekben a videókban megtudhatod, hogy

 • hogyan serkentsd a nyirokrendszer keringést testedben (mely nagyban hozzájárul az immunrendszerünk támogatásához is),
 • megtanulhatsz egyszerű légző gyakorlatokat, melyek átlélegeztetik a tüdőnket és segítenek karbantartani a légzőizmokat.
 • Megismerkedhetsz egyszerű feladatokkal, melyekkel az ülő életmód hátrányait lehet nagymértékben csökkenteni,
 • és néhány nyújtó feladatba is betekintést nyerhetsz, amelyek hozzájárulnak gerincünk egészséges működéséhez.  

Az óratípusok leírásokból megtudhatod, hogy kinek és milyen esetben ajánlom ezt a típusú mozgást, (kinek nem ajánlom és helyette mit ajánlok), illetve, hogy hol s mikor tudod kipróbálni óráimat.

gyergyoi-szilvitality-rolam-oraim-hatter
Gyergyói Szilvia szilvitality - pilates jóga Nmpt

Bármilyen kérdés felmerül bizonyos problémával kapcsolatban fordulj hozzám bizalommal levélben, vagy akár telefonon. (Ha tudok, segítek, ha pedig úgy érzem, hogy a kompetencia határaimon kívül esik a probléma, ajánlok olyan tapasztalt gyógytornászokat, terapeutákat akik speciálisabb problémákat is biztonsággal tudnak kezelni.)

Tudnod kell, hogy nagyon sok problémára megoldás lehet a mozgás, erre megannyi pozitív tapasztalás a bizonyíték. (Természetesen a mozgás nem helyettesíti a megfelelő orvosi ellátást.) 

Ha valóban változtatni szeretnél nagyon fontos, hogy elkötelezett légy és adj időt magadnak a hétköznapjaidból is. Minimum heti 2-3 alkalmat Te is megérdemelsz, hogy aztán egészségesen, energiadúsan helyt tudj állni az élet többi területén.

Kérlek adj időt a változásnak is. Az eredmény önmagáért fog beszélni. 

Sikeres keresgélést és eredményes megoldást kívánok!

Tanfolyamok és workshopok, melyeket elvégeztem

Gerincterápia jógával

kezdő-, haladó-, majd mester képzés

izom-fascia

Fascyoligya, Mozgásneurológia, Biomechanika

A testben lefutó idegpályák mozgásai, idegmobilizációs technikák. 

Humánkineziológia – Biomechanika ismeretek

Intimtorna workshop

Nőgyógyászati problémák megelőzése, a medencefenék, és az intim izmok karbantartása

knee térdproblémák

Térdproblémák workshop

Térd környéki panaszok megelőzése, a térdünk stabilitását elősegítő feladatok

yoga pozok

Tudomány a pózok mögött

A jóga gyakorlatai a tudomány szemszögéből nézve

NMPT Instruktor képzés

Natural Movement Pattern Trainer – Bene Gerincakadémia

Holisztikus szemléletű – gerincprevenciós mozgásanyag Bene Máté Zoltán gyakorlatsorával

A mozgással kapcsolatos végzettségeim

Megfelelő mennyiségű gyakorlás után a Táncművészeti Főiskola Táncos és próbavezető szak végzése alatt felvettem a Pilates és Jóga tanórákat, 2009-ben pedig elvégeztem egy Pilates oktatói,- továbbá egy Jóga oktatói képzést, majd a Fitness instruktor (OKJ) képzést.

Vallom, hogy legnagyobb tanítónk a tapasztalás. Meggyőződésem gyökere saját pozitív tapasztalásokon alapszik, mostanra pedig számos vendégem eredményes tapasztalatát figyelembe véve, célom minél több embert testtudatosságra nevelni és rávilágítani arra, hogy megfelelő mozgással és odafigyeléssel a hétköznapokban (is!) rendkívüli eredményeket érhetünk el akár hosszú évek óta tartó problémák esetében is.

Nézd meg az Online óráimat

Vélemények

Ajánlások és vélemények
 • Szilvi fantasztikus oktató, vidám, nyitott, segítőkész, mindenkire figyel (nemcsak a mozdulatok elsajátításakor hanem gyakorlás során is visszajelez és korrigál) és egyénre szabott feladatokkal segít a hozzá fordulóknak. Szakmailag nagyon felkészült és folyamatosan fejleszti magát. Én néhány hónapos kihagyás után tértem vissza hozzá, mert a feladatok ugyan könnyen elsajátíthatóak és otthon is elvégezhetőek, de Szilvi személyiségének és az órái felépítésének köszönhetően garantált a testi-lelki felfrissülés és töltődés ???? Köszönöm Szilvi ❤

  Barta Aliz
  Barta Aliz
  jógázó
 • Kedves nyak,-hát,-derékfájós sorstársak!
  Néhány hónappal ezelőtt találkoztam először ezzel a módszerrel és Szilvivel. Nem tudom kinek is vagyok hálásabb, a módszernek, ami rövid alatt drasztikus változást hozott, vagy Szilvinek, aki kedvességével, nyitottságával és szakmai tudásával már az első pillanatban meggyőzött, hogy itt a helyem. Saját személyes tapasztalatom alapján bátran mondhatom, a gyakorlatok rendszeres végzésével évek óta húzódó problémáim rengeteget javultak!:)- van amiről már csak múlt időben beszélek:)
  Tóth Anita
  Tóth Anita
  egy derékfájós
 • Szilvi fantasztikus oktató, csak ajánlani tudom, hogy gyertek és próbáljátok ki nála a testmozgást. 2014 óta járok hozzá heti rendszerességgel. Vidám, közvetlen, segítőkész, nyitott, empatikus, odafigyel minden egyes vendégre, személyre szabja a gyakorlatokat, segít azokat a megfelelő módon begyakorolni, kiigazít, rengeteg visszajelzést ad, ami nagyon építő. Folyamatosan odafigyel a saját szakmai fejlődésére is, amiket hatékonyan beépít az órák menetébe. Teljesen különböző korosztályokkal is megtalálja a hangot, az órákon kialakult közösség is szuper. Ülő munkát végzőként sokat segít nekem mind a pilates, mind az NMPT abban, hogy a törzs izmait célzottan fejlesszem, javult a testtudatom és a tartásom. Az órákba beépített rengeteg nyújtás és lazítás a feszített tempójú hétköznapok során felszabadító. Alakformálásra is kiváló. Ugyan a gyakorlatok egy idő után ismerősek, mégsem lehet őket megunni, hiszen folyamatosan tágítják a test határait.

  Tischler Tamara
  ülőmunkás
 • Szerencsésnek mondhatom magam, hogy megtapasztalhattam (és még most is tapasztalom) ennek a mozgásformának jótékony hatását. Már az életem része és az is marad, mivel komoly gerincproblémával érkeztem a nem mellékesen megemlítem, nagyon figyelmes és maximális szakértelemmel rendelkező, tündéri oktatóhoz és mára már fájdalom nélkül élhetem az életem. Mindenkinek csak ajánlani tudom. ????????????????????????

  Fekete Alexa
  Fekete Alexa
  gerincproblémás

Iratkozz fel hírlevelemre

Első kézből értesülhetsz legfrissebb pilates, jóga óráimról és a kezelésekről. Ígérem nem zavarlak feleslegesen.